Vaša košarica je prazna.

Srečanje strateškega sveta Svetovalnega središča Postojna

23. 5. 2017
Ob 15-letnici ustanovitve regijskega svetovalnega središča za izobraževanje odraslih v Postojni smo se v prostorih Ljudske univerze Postojna 23. maja 2017 prvič srečali člani strateškega sveta Svetovalnega središča v prenovljeni sestavi.
Srečanja se je udeležilo 14 predstavnikov organizacij in ustanov, ki v lokalnem okolju odločajo o strategijah razvoja, sodelujejo pri načrtovanju in izvajanju politike razvoja človeških virov, predstavljajo delodajalce ali delojemalce, se ukvarjajo s ciljnimi skupinami, ki so pogosti odjemalci svetovalnih storitev in imajo velik strokovni ugled.
Udeleženci so se seznanili z dosedanjimi dosežki in aktivnostmi v Svetovalnem središču Postojna. Poudarek je bil namenjen priložnostim, ki se z novo finančno perspektivo odpirajo za nadgradnjo in trdnejšo umestitev svetovalne dejavnosti v naše okolje. Več pozornosti smo usmerili v spodbujanje razvoja znanja in temeljnih kompetenc med zaposlenimi, zlasti starejšimi in manj izobraženimi.
Konstruktivna diskusija ob zaključku je bila namenjena izmenjavi različnih pogledov na spodbujanje vseživljenjskega učenja, ki je temeljno poslanstvo Svetovalnega središča, obenem pa temelj gospodarskega in družbenega razvoja naše regije. S povezovanjem in izmenjavo izkušenj in informacij z različnih področij smo namreč lahko veliko bolj učinkoviti.
Dejavnost sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad.