Show menu

BREZPLAČNI 40-URNI TEČAJ RAČUNALNIŠTVA

22. 8. 2019

Ljudska univerza Postojna, ki deluje v okviru Zavoda Znanje Postojna, bo v drugi polovici septembra 2019 izvajala brezplačni osnovni tečaj računalništva v okviru programa Računalniško digitalno opismenjevanje (RDO).

Tečaj je namenjen zaposlenim ali brezposelnim odraslim, prednost pa imajo starejši od 45 let z nižjo izobrazbo, in sicer manj kot 4-letno srednjo šolo ali nižje oz. srednje poklicno izobraževanje. V primeru prostih mest se lahko vključijo tudi ostali razen dijakov, študentov in upokojencev.

Tečaj traja 40 ur in bo potekal 2-krat na teden – ob ponedeljkih in sredah popoldne. Vsebina je razdeljena na štiri sklope, ki se med seboj povezujejo, prilagaja pa se predznanju in željam udeležencev. Naučili se boste osnovnega dela z računalnikom in pametnim telefonom (prijava z računom Google in povezovanje različnih naprav z njim, predstavitev brezplačnih Google orodij, na primer za fotografije in shranjevanje, namestitev različnih mobilnih aplikacij ter delo z njimi, varnost na internetu …) ter osnove Worda in Excela (osnovno urejanje, shranjevanje, izdelava tabel in kazala, prelom strani …).

Pri 80-odstotni prisotnosti na predavanjih ter uspešno opravljenem preizkusu znanja pridobite potrdilo o pridobljenih kompetencah.

Prijave zbiramo po elektronski pošti: maja.zalar@zavod-znanje.si  ali telefonu: 031 314 805.

Kot podporo pri izobraževanju omogočamo tudi brezplačno strokovno svetovanje.


Dejavnost financirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.