Show menu

24. 11. 2020

24. 11. 2020

»Praznovanje, ki si ga bomo zapomnili.«

Ljudska univerza Postojna danes obeležuje pomemben praznik. 24. november 1960 predstavlja njeno ustanovitev, tako da z uspešnim, predanim in strokovnim delovanjem v lokalnem prostoru ustvarja poti znanja že 60 let.

Praznično leto so na Ljudski univerzi Postojna obeleževali preko celega leta, preko različnih priložnosti in dogodkov. Četudi nekoliko prilagojeno praznovanje te pomembne obletnice, je le-to vrhunec doseglo v tem tednu, ko je Ljudska univerza Postojna poskrbela za pestro dogajanje v lokalnem prostoru.

Ekipa predanih zaposlenih je omogočila pristen vpogled v svoje delovanje in pripravila nabor zanimivih vsebin, dostopen širši javnosti. Četudi na daljavo, je zaznati vzdušje in utrip, ki sodi k obeležju 60-letnice delovanja. Ljudska univerza Postojna je predstavila svoje delo preko radijskih in televizijskih pogovorov, vzpostavila priložnostni razstavi »60 letna zgodba o skrbi za znanje«, pripravila praznično aranžersko delavnico, svoj predstavitveni film, spletno predavanje o iskanju ravnovesja v času epidemije, številna nagradna vprašanja… Na praznični dan je vodja Ljudske univerze Postojna, Tina Bazjako, simbolično razrezala torto, v svojo družbo, sicer virtualno, pa povabila svoj celoten kolektiv, tako da so si na daljavo vseeno lahko nazdravili in čestitali. Povabilu so se odzvali in s čestitkami pridružili tudi župan Občine Postojna Igor Marentič, predsednik Zveze ljudskih univerz Slovenije Bojan Hajdinjak in direktorica Zavoda Znanje Postojna Tatjana Hvala.