Show menu

VABIMO PROSTOVOLJCE

17. 2. 2021
V svoj dinamičen in prijeten kolektiv vabimo prostovoljce, ki bi želeli izvajati učno pomoč za udeležence naših programov.

Kakšno podporo običajno potrebujejo naši udeleženci?
  • Pomoč tujcem/priseljencem pri ponavljanju, utrjevanju znanja slovenščine, ki so ga pridobili na tečajih in pomoč pri pripravah na izpit iz slovenščine. Ne pričakujemo, da boste slovenščino učili kot to zna usposobljen učitelj. Lahko gre samo za sproščen pogovor, poslušanje po vnaprej določenih temah, reševanje jezikovnih  nalog. Na voljo imamo različne zbirke nalog, vadnic, gradiv, s pomočjo katerih učna pomoč poteka lažje. Nudimo vam začetno uvajanje in sprotno svetovanje pri vašem delu.
  • Učna pomoč oz. motiviranje udeležencev osnovne šole za odrasle pri učenju. Udeleženci so večinoma mladi in potrebujejo pomoč pri različnih predmetih (angleščina, matematika, slovenščina, fizika ...). Kot prostovoljec bi nudili pomoč le pri tistih predmetih, ki bi si jih sami izbrali.
  • Pomoč starejšim pri usvajanju digitalnih znanj in uporabi pametnih telefonov.

Prostovoljstvo je priložnost za nove izkušnje, širjenje socialne mreže, pa tudi pridobivanje delovnih izkušenj. V program prostovoljstva vabimo starejše od 18 let ... 

Na razpisanih treh srečanjih se bomo predhodno pogovorili o vaših in naših pričakovanjih in o možnih oblikah nagrade oz. povrnitev morebitnih stroškov, zato vabljeni po informacije.