Show menu

V Zagorju se je zaključil tečaj šivanja in krojenja

4. 3. 2021

V tem tednu je skupina šestih navdušenk nad šivanjem zaključila 24-urni tečaj šivanja in krojenja, ki je od septembra, z vmesno prekinitvijo, v organizaciji naše Ljudske univerze Postojna, potekal v prostorih Vaške skupnosti Zagorje.

Tečaj, za katerega je vsakič veliko zanimanje, delo pa je zaradi kakovosti namenoma oblikovano v manjše skupine, je vodila Mateja Premrl, univ. dipl. inž. obl. tekstilij in oblačil.

»Udeleženke so si zašile dva izdelka, skozi program pa osvojile veliko šiviljskih in krojaških veščin ter pridobile dovolj prakse za samostojno šivanje doma.  Umestitev aktivnosti za prosti čas in izobraževanje v domače, lokalno okolje se je izkazalo kot smiselna odločitev, saj je ljudem bližje in prijetnejše. Šivanje postaja skozi zadnja leta vse bolj priljubljeno, udeleženke, ki se vpisujejo na takšne tečaje si želijo osvojiti znanja, ki jih je včasih imela vsaka hiša, le da so ženske včasih že od malih nog opazovale svoje mame in babice kako šivajo. Udeleženke tečajev si tako tudi same želijo pridobiti dovolj znanja za ustvarjanje unikatnih, po njihovih merah izdelanih oblačil. Poleg tega pa je danes proces učenja šivanja zaradi dostopnosti idej, video navodil za šivanje  in krojev tudi na spletu hitrejši.« Mateja Premrl, vodja tečaja

Na Ljudski univerzi Postojna že napovedujemo nov tečaj, ki se bo začel konec marca. Vabljeni k prijavi!