Show menu

Tečaj italijanščine – poleg znanja tudi vzdušje, ki prevzame

6. 4. 2021

Konec marca je skupina udeležencev, navdušenih nad tujimi jeziki, zaključila 40-urni začetni tečaj italijanskega jezika, ki smo ga pripravili na Ljudski univerzi Postojna in se je izvajal med 19. januarjem in 25. marcem.

Kljub razmeram in prilagojeni izvedbi tečaja, ki se je tokrat v celoti izvajal na daljavo, preko aplikacije Zoom, zadovoljstvo udeležencev, predvsem pa njihovo pridobljeno znanje, potrjuje uspešnost izvedbe, za kar je v največji meri zaslužna predana in izkušena predavateljica Tjaša Cej, ki je svoje vtise ob zaključku strnila takole: »Tovrsten način osvajanja tujega jezika je predstavljal izziv tako zame kot za slušatelje, s katerim pa smo se spoprijeli brez težav. Skupaj smo tako ustvarjali ustrezno klimo za sproščeno in aktivno učenje italijanskega jezika in kulture. Poučevanje na daljavo ne moremo enačiti z delom v učilnici, zagotovo pa nam le-ta prinaša tudi pozitivne lastnosti. Vsi lahko namreč odkrivamo svojo skupno ustvarjalnost, se učimo novih pristopov poučevanja  tujega jezika ter odkrivamo nove načine motivacije, ki je pri tem ključnega pomena.« 

Na Ljudski univerzi Postojna si resnično prizadevamo izbirati kakovostne vsebine tečajev, predvsem pa se nam zdi pomembno ustvarjati okolje, v katerem je učenje prilagojeno potrebam udeležencem in je zatorej učna izkušnja prijetnejša, osvojeno znanje pa trajnejše in uporabne narave.

Veseli smo odzivov, ki jih z nami delijo naši udeleženci…

  • »Tečaj italijanščine preko Zoom-a je bil zame zanimiva in prijetna izkušnja predvsem zaradi prihranka časa. Zelo mi je bilo všeč, da nam je predavateljica, poleg profesionalne razlage samega jezika in slovnice, tečaj popestrila s šalami na račun Italijanov in z zgodbami iz časov italijanske okupacije naših krajev. Ljudski univerzi se zahvaljujem za odlično organizacijo.« (Melita J.)
  • »Tjaša Cej je ena tistih učiteljev, ki ne le da naredijo tečaj jezika zanimiv, ampak ti državo in kulturo tako doživeto predstavi, da greš potem tudi sam raziskovati vse te zanimivosti (priznam, da Alda Mora in italijanske politike nisem prej dobro poznala, zdaj pa komaj čakam da začnem brati to knjigo). Še večji dosežek je, da smo preko Zooma vzpostavili vzdušje in počutje kot bi sedeli na piazza dell'unita Trieste in uživali v kavarni. In ne nazadnje, še okorelo gremanistko je uspela predavateljica na stara leta navdušiti za italijanščino, kar ni ravno enostavna reč.« (Tatjana H.)

V kolikor tudi vas mika, da bi obnovili ali povsem na novo osvojili italijanski jezik, bo naslednja priložnost že jeseni, ko na Ljudski univerzi Postojna načrtujemo vnovično izvedbo tega precej zaželenega jezikovnega tečaja. Do tokrat pa se nam pridružite pri kateri od ostalih aktivnosti, ki jih redno pripravljamo za vas. Podarite si nova znanja in izkušnje!