Show menu

Znanje, ki združuje generacije

13. 4. 2021

V tednu, ko so se znova odprle naše učilnice, smo že prvi dan navdušeno izpeljali delavnico, namenjeno SPOZNAVANJU ORODJA ZOOM. Veseli smo bili odziva, ki potrjuje to, da izbiramo prave in predvsem aktualne vsebine ter da smo posamezniki željni novih znanj.

Na delavnici, ki jo je vodila strokovna sodelavka Ksenja Sulič, skupaj s PUM-O udeleženci, je prevladovala medgeneracijska izmenjava informacij. Udeleženci, ki so bili predvsem predstavniki upokojencev, so s pomočjo naših Pumovcev spoznali uporabno vrednost orodja Zoom, ki je v zadnjem letu nepogrešljivo za vzdrževanje stikov in komunikacije. Udeleženci so se naučili uporabljati ZOOM preko aplikacije in preko interneta. Spoznali so osnovne funkcije ZOOM- delitev zaslona, klepet, osebne nastavitve, ureditev ozadja, vzpostavitev povabila na sestanek…

Kot je izpostavlja strokovna sodelavka v programu PUM-O in tudi vodja ponedeljkove delavnice Ksenja Sulič, so Pum-ovci z velikim veseljem priskočili na pomoč starejšim. Medgeneracijsko sodelovanje  namreč dodatno spodbuja izmenjavo znanj in izkušenj. Tudi sami so pridobili na samozavesti pri javnemu nastopanju, lahko so pokazali svoje znanje in se tudi sami nekaj novega naučili.

Udeleženci so izkazali zanimanje za tovrstne delavnice, ki se navezujejo na uporabo orodij in aplikacij, ki nam lajšajo vsakdanjo komunikacijo, zato bomo na Ljudski univerzi Postojna v prihodnje zagotovo poskrbeli za dodatne vsebinsko zanimive in aktualne delavnice.