Show menu

Bodite letos tudi vi del dogajanja v okviru Tednov vseživljenjskega učenja

20. 4. 2021

Tudi naša Ljudska univerza je že pristopila k aktivnostim in pripravam za izvedbo Tednov vseživljenjskega učenja, ki že 26 let združujejo številne organizacije. Enotno vsem dogodkom, ki se dogajajo v okviru tega nacionalnega projekta pa je opozarjanje na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.

Letošnji Tedni vseživljenjskega učenja bodo potekali med 6. septembrom in 10. oktobrom. Ljudska univerza Postojna, kot regijski koordinator, bo tako kot vsako leto k sodelovanju povabila širok krog udeležencev. Lani smo v okviru izobraževalnih dogodkov združili 27 društev, zavodov in posameznikom in skupaj izvedli 83 aktivnosti, ki jih je obiskalo približno 1200 udeležencev. Bodite letos tudi vi del dogajanja, s katerim krepimo zavedanje, kako pomembno je znanje in nenazadnje tudi sodelovanje za pridobivanje novih informacij in znanj.

Četudi se zdi v tem trenutku september še daleč, izpostavljamo letošnje teme Tednov vseživljenjskega učenja 2021, ki so med drugim lahko tudi navdih in motivacija za vaš razmislek in načrtovanje našega sodelovanja:

·       Učenje je življenje – naj krepi in radosti!    - krovna tema

·       Beremo skupaj – za znanje in zabavo!

·       Samooskrba in gastronomija

·       Starajoča se družba in medgeneracijsko povezovanje

·       Digitalna preobrazba družbe

·       Kulturna dediščina – spoznajmo, varujmo in ohranimo!

·       Trajnostni razvoj – lokalno in globalno!

·       Vključenost, izzivi večkulturnosti in dejavno državljanstvo

·       Voda za vse – globalni pomen vode


Veseli bomo vašega odziva, vaših načrtovanih dogodkov in drugih aktivnosti, v okviru katerih se bomo spoznali in sodelovali. Vabljeni, da se nam oglasite na ana.sabec@zavod-znanje.si.Opremili vas bomo z vsemi potrebnimi informacijami ter pomagali pri vključitvi v najprepoznavnejšo promocijsko kampanjo na področju učenja in izobraževanja v Sloveniji.