Show menu

Z novimi znanji in izkušnjami do novih življenjskih priložnosti

26. 4. 2021

Uspešno smo zaključili 120-urni program »Usposabljanje za življenjsko uspešnost – izzivi podeželja«, ki je potekal v Ilirski Bistrici. Program, ki ga je obiskovalo devet udeležencev in je potekal dva do trikrat tedensko, je bil namenjen brezposelnim, usmerjen pa na raznolike in uporabne vsebine, predvsem z vidika motivacije, komunikacije in možnosti za nove delovne priložnosti.

Udeleženci programa so se seznanili s poslovnimi priložnostmi na podeželju, z oblikovanjem poslovnih idej in možnostmi financiranja le-teh, spoznali so učinkovito komunikacijo in postavljanje ciljev, si ogledali nekaj primerov dobrih praks… Predvsem pa so pridobili pomembne kompetence, ki so pomembna spodbuda tudi za njihovo nadaljnje poklicno udejstvovanje.

Zaključno srečanje programa je bilo v preteklem tednu in sicer v idiličnem ambientu Čebelarskega doma v Ilirski Bistrici, z ogledom in degustacijo domačega medu.

Veseli nas zanimanje, ki ga naši udeleženci izkazujejo do raznolikih izobraževalnih vsebin in aktivnosti. Znanje je namreč vrednost, ki nas bogati, pa naj si gre za dosežke na poklicni poti ali pa zgolj pridobljene veščine, ki izpopolnjujejo naš prosti čas in krepijo naša osebna zanimanja in želje. Ob tej priložnosti vse pohvale udeležencem našega program in obilo spodbudnih ter dobrih želja za vse želje in načrte, ki jih imajo v življenju.