Show menu

Svoje znanje so tokrat nadgradili posamezniki, ki delujejo na področju turizma

5. 5. 2021

V tem tednu se je v okviru naše Ljudske univerze Postojna uspešno zaključil še eden izmed tečajev, katerih namen je udeležence opremiti z uporabnimi, tudi specifičnimi znanji in informacijami, ki večajo poklicne kompetence in veščine. Brezplačni tečaj Enostavno do e-poslovanja v turizmu, v obsegu 40 ur, je vodila predavateljica Katja Rezman.

Tečaj, ki je v celoti potekal na daljavo, preko aplikacije Zoom, je redno spremljalo 13 udeležencev, ki so bili navdušeni nad raznolikostjo in obsegom vsebin, predvsem pa nad kakovostno posredovanimi informacijami izkušene predavateljice. Turizem namreč zaobjema široko področje delovanja in predstavljene vsebine so po zagotovilih udeležencev izpolnile vsa njihova pričakovanja.

Na srečanjih so udeleženci spoznali vsebine, vezane na internet in njegove storitve (spletni brskalniki, obrazci, shranjevanje datotek), elektronsko komunikacijo, elektronske podpise in digitalna potrdila, Google orodja (Drive, Imenik, Youtube, Zemljevid…), družbeno omrežje Facebook, portala Booking.com in Airbnb, Mailchimp, pripravo okolja Ajpes, aplikacijo Eturizem, spletno aplikacijo za vpis nastanitvenih obratov v register, uporabo Edavkov…

Gre torej za poznavanje uporabnih orodij oziroma rokovanje z dokumenti, aplikacijami, družbenimi omrežji in portali, s katerimi si lahko olajšamo in bolj organiziramo svoje delo ter s tem izboljšamo učinkovitost svojega poslovanja, tudi izven področja turizma, saj gre za splošno uporabne veščine in znanja, ki so danes, v zelo digitaliziranem svetu, skorajda že nuja.