Show menu

Zaključen še en priljubljen računalniški tečaj

17. 5. 2021

Kako zaželena so znanja, vezana na uporabo računalnika in spletnih aplikacij ter orodij je potrdil še eden izmed uspešno zaključenih tečajev s tega področja. V preteklem tednu se je namreč zaključil intenzivni 40-urni tečaj Računalništvo v oblaku, ki ga je obiskovalo 12 vedoželjnih udeležencev. Na srečanjih, ki jih je vodil Sandi Bobek, so se v dveh mesecih zvrstile vse pomembnejše vsebine, ki pomembno prispevajo k bolj suvereni uporabi spleta in vseh možnosti, ki jih le-ta ponuja. Teme so bile tokrat usmerjene na konkretno delo s programom Zoom, kreiranje in nastavitve Google računa, uporabo Gmaila in orodij za shrambo in delo v oblaku (Google Drive, Google Docs, Google Sheets), delo z Google koledarjem, izdelavo obrazcev Google Forms, shranjevanje in organizacijo fotografij z Google photos ter izdelavo osnovne spletne strani Google sites.

Udeleženci, ki so tečaju sprva prisostvovali na daljavo ter nato del srečanj izvedli tudi v računalniški učilnici, so bili nad prikazi in podanimi informacijami navdušeni, saj gre vendarle za znanja in veščine, ki lahko olajšajo in obogatijo delovno učinkovitost kot tudi povsem vsakdanja opravila in obveznosti ter prosti čas oziroma povezovanje s prijatelji in družino.

Na Ljudski univerzi Postojna, zaradi zanimanja, ki ga udeleženci izkazujejo za področje računalniških in informacijskih vsebin, načrtujemo vnovično izvedbo tovrstnih tečajev v jesenskem času. Naslednjič ste lahko torej med tistimi, ki radovedno širijo svoja znanja, tudi vi! Veseli vas bomo.