Show menu

Naj vas cvetje razveseljuje tudi doma

31. 5. 2021

V preteklem tednu smo na naši Ljudski univerzi Postojna izpeljali še eno izjemno zanimivo in obiskano delavnico. Tokrat je kraljevalo barvito cvetje. Pod vodstvom izkušene floristke Melite Jurca se je namreč 17 udeležencev preizkusilo v kreiranju suhega cvetličnega aranžmaja. Vsak je bil čudovit in edinstven, predvsem pa bo cvetlična kreacija še dolgo lep spomin na našo delavnico, saj so udeleženci ponesli svoje izdelke v svoj dom.

»Cvetje je sinonim pozitivnega, ob pogledu nanj redkokdo ostane ravnodušen, zato si ga privoščimo v svojem domu, ustvarjajmo z njim in ga občudujmo na vsakem koraku. Suh cvetlični aranžma, ki so ga udeleženci delavnice navdušeno ustvarjali, je primeren tako za vrtno mizo kot za hodnik, kuhinjo, dnevno sobo ali pisarno. Za poletne cvetlične dekoracije smo tokrat uporabili Phalaris (okrasne trave), Limonium (statica), Gossypium (bombaž) in cvetoče trave, nabrane na travniku. Za osnovo smo uporabili glinen lonček in cvetličarsko gobo. Pomagali pa smo si tudi z žicami.« Melita Jurca, vodja delavnice

Ustvarjalnost ne pozna meja, naj bo naš povzetek priljubljene delavnice le ena od idej in povod za kreiranje lastne cvetlične dekoracije.

Sledite dogodkom, ki jih pripravljamo na Ljudski univerzi Postojna in nedvomno bodo tudi teme delavnic, ki jih bomo izbirali v prihodnje, zanimive, uporabne ter morda primerne za vas!