Show menu

Delavnica o stresu, priložnost za medgeneracijsko povezovanje

11. 3. 2022

V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Postojna smo za udeležence programa PUM-O ter člane programa »Zdravo staranje«, ki ga izvajamo v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje, danes priredili zanimivo in poučno medgeneracijsko delavnico.

Ker naš vsakdan narekuje hiter tempo, pogosto le to zelo vpliva na naše počutje. V teh situacijah je pomembno, da se izognemo nepotrebnemu stresu, se znamo sprostiti in dobro počutiti. O stresu na splošno ter tehnikah sproščanja (dihanju, mišični relaksaciji in vizualizaciji), ki so jih udeleženci tudi preizkusili, je na delavnici »Stres in tehnike sproščanja« spregovorila predavateljica Marija Bergoč.

Vsekakor je poznavanje in soočanje s stresom pomemben dejavnik in veščina, ki se jo lahko naučimo, s tem pa olajšamo marsikateri neprijeten trenutek vsakdana. Ker stres občutimo vsi, tako mladi kot starejši, je bila skupna delavnica posebno prijetna priložnost za medgeneracijsko povezovanje in druženje, za katerega si bomo preko primernih delavnic v okviru Ljudske univerze prizadevali tudi vnaprej.