Show menu

Zaključili smo 180-urni program učenja slovenščine na vstopni ravni

11. 3. 2022

Naša Ljudska univerza Postojna v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje organizira programe učenja slovenščine. Program Slovenščina – raven A1, v trajanju 180 ur, ki se je izvajal med 6. decembrom 2021 in 11. marcem 2022, in sicer štirikrat na teden po tri oziroma štiri šolske ure, se je danes uspešno zaključil.

V okviru programa so udeleženke, ki so bile navdušene nad samo izvedbo ter osvojenim znanjem, pridobile znanje slovenščine na vstopni ravni, ki je ključna za njihovo vključitev na trg dela v Sloveniji. Izboljšane jezikovne spretnosti jim bodo nedvomno omogočile bolj uspešno prijavo na prosta delovna mesta, boljšo komunikacijo v vsakdanjem življenju in splošno sodelovanje v družbi.

Zaradi razmer je bil program tokrat prvič izveden na daljavo, preko spletnega orodja Zoom. Predavateljica Anja Hrovatin je skrbela za zanimiva in kakovostna predavanja, individualni pristop, predvsem pa za uporabnost osvojenega znanja.

Ob koncu tečaja so udeleženke pridobile potrdilo o znanju slovenščine na vstopni ravni (A1), ki je javno veljavna listina, ki jo lahko uporabljajo za uradne in osebne namene. Ljudska univerza Postojna pa po tečaju omogoča tudi izvedbo izpita.

Pohvale za prizadevanja in trud, ki so ga udeleženke izkazale ob učenju slovenščine.