Show menu

Gostovali smo v Krajevni skupnosti Štivan

22. 3. 2022

V tem tednu, ki ga bo zaznamovalo sonce in prave pomladne temperature, se v okviru delavnic, ki jih redno organiziramo v sodelovanju z zainteresiranimi krajevnimi skupnostmi, znova podajamo na vrtove in v sadovnjake. Izkušeni agronom Marko Cvetko bo namreč v tem tednu, v štirih krajevnih skupnostih izvedeL uporabno in predvsem aktualno delavnico zimske oziroma spomladanske rezi sadnega drevja.

Včeraj je prva v nizu delavnic potekala v Krajevni skupnosti Štivan, kjer smo gostovali prvič, po navdušenju in zadovoljstvu nad tovrstnimi vsebinami in delavnicami, pa bomo sodelovanje nadaljevali tudi v nadaljevanju leta. Delavnice, kjer je bila predstavljena teorija, poudarek pa je bil namenjen praksi, se je namreč udeležilo kar 25 zainteresiranih krajanov. V okviru izobraževalne delavnice, ki je potekala v sproščenem vzdušju in bila obenem tudi priložnost za druženje, so udeleženci spoznali rodni les, osnovne zakonitosti rasti, ki se jih uporablja pri obrezovanju sadnega drevja, razliko med zimsko in poletno rezjo, prepoznavanje rodnih brstov ter vplivov rezi na rast poganjkov. Po nazornem in strokovnem prikazu obrezovanja, so si bili vsi krajani enotni, da so osvojene veščine več kot dobrodošle, ki jih bodo s pridom uporabili in upoštevali.

Do konca tega tedna sledi še izvedba delavnice v krajevnih skupnostih Hrašče, Šmihel po Nanosom ter Bukovje. V Krajevno skupnost Štivan pa se znova vrnemo z velikonočno delavnico z Melito Jurca, na katero bomo krajane povabili v ponedeljek, 11. aprila.

Veseli smo sodelovanja in zanimanja, ki ga krajani izkazujete za tematsko aktualne delavnice.