Show menu

O namestitvi in uporabi digitalnega potrdila na današnji delavnici

22. 3. 2022

V dobi pospešene digitalizacije se tudi številni postopki, opravki in urejanje dokumentov selijo na splet. Kvalificirano digitalno potrdilo je v zadnjem času vse pogosteje zahtevano potrdilo, s katerim v elektronskem poslovanju (na raznih državnih portalih – npr. eDavki, eUprava, zVem, Ajpes…) izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete. Z digitalnim potrdilom se zagotavlja varno in zakonito elektronsko poslovanje.

Da bi vsem, ki potrebujete pomoč pri uporabi kvalificiranega digitalnega potrdila, zagotovili ustrezno podporo in informacije, smo danes na Ljudski univerzi Postojna, v okviru Središča za samostojno učenje organizirali delavnico, ki jo je vodil Dejan Suban.

Udeleženci so na brezplačni delavnici spoznali ponudnike, postopek pridobitve, način rokovanja in uporabe kvalificiranega digitalnega potrdila. V Središču za samostojno učenje pa vam po dogovoru tudi v prihodnje nudimo možnost za dodatno individualno pomoč pri namestitvi in uporabi le-tega.