Show menu

Priljubljene delavnice v krajevnih skupnostih

28. 3. 2022

V preteklem tednu smo uspešno izvedli sklop uporabnih in praktičnih delavnic o zimskem oziroma spomladanskem rezu sadnega drevja, ki jih je v štirih krajevnih skupnostih v občini Postojna (KS Štivan, KS Hrašče, KS Šmihel pod Nanosom in KS Bukovje) izvedel izkušeni agronom Marko Cvetko.

Številni udeleženci, ki so prisluhnili uporabnim napotkom in si ogledali ter tudi preizkusili znanje v praksi, bodo nedvomno v kratkem pridobljeno znanje tudi uporabili. Obdobje je namreč primerno za obrezovanje sadnega drevja in informacije ter znanja o rodnem lesu, osnovnih zakonitosti rasti, ki se jih uporablja pri obrezovanju ter vpliv rezi na rast poganjkov, bodo nedvomno prispevale k bolj suverenemu, predvsem pa strokovnemu ravnanju, nenazadnje tudi k boljšemu pridelku in kakovostni rasti drevja.

Krajani, s katerimi se v zadnjem letu večkrat letno srečujemo na delavnicah, nad katerimi izkažejo interes, so bili enotnega mnenja, da so tovrstne izobraževalne priložnosti, predvsem zaradi prilagodljivosti in uporabnosti vsebin ter tudi bližine oziroma vpetosti v domač prostor, zelo dobrodošle, zato si tudi v prihodnje želijo sodelovanja.

V nekatere krajevne skupnosti se vračamo že aprila, z Velikonočno delavnico z Melito Jurca. Veseli pa bomo tudi vaših pobud in povabil, saj se z veseljem prilagodimo izzivom, ki nas bodo povezali in obenem obogatili z novimi znanji in veščinami.