Show menu

Strokovna ekskurzija kolektiva Zavod Znanje Postojna

6. 5. 2022
Medkolegialno povezovanje in sodelovanje predstavljata temelj ugodne delovne klime, ki spodbuja učinkovitost in uspešnost delovnega kolektiva v vsaki organizaciji. Tega se zavedamo tudi v našem zavodu, zato smo se spodbujeni z blagodejnimi žarki majskega sonca zaposleni v različnih enotah Zavoda Znanje Postojna skupaj odpravili na strokovno ekskurzijo. 
Najprej smo si v bližnjem in vedno znova navdihujočem Štanjelu, v Muzeju grad Štanjel ogledali inovativno razstavo, ki je posvečena naravi in človeku na Krasu.
Naslednja ciljna točka je bila Nova Gorica, kjer smo se iz vsake organizacijske enote odpravili na zgledovalni obisk strokovno sorodne organizacije. Zaposlene na Ljudski univerzi Postojna so v prisrčnem in odprtem vzdušju pričakali predstavniki novogoriške enote ŠENT, ki izvajajo raznolike podporne programe za različne ciljne skupine. Pokazali in predstavili so nam, kako poteka delo v nekaterih izmed njihovih enot. Navdušili so nas s svojo zavzetostjo, žarom in učinkovitostjo, s katerimi opravljajo svoje poslanstvo. Izmenjali smo različne izkušnje in prakse našega dela ter porodili kar nekaj zamisli za sodelovanje. Veseli so nas bili tudi uporabniki njihovih storitev, ki so nam pripravili mala presenečenja in nas prevzeli s svojimi zgodbami. Vsem skupaj, ki so pod koordinacijo vodje enote Stanovanjske skupine za mlade Edini Kovač Cvetko sodelovali pri srečanju, se zahvaljujemo za njihov čas in zavzetost pri izpeljavi dogodka.