Show menu

Vstopili smo v Tedne vseživljenjskega učenja

9. 5. 2022

Danes so se začeli Tedni vseživljenjskega učenja, vseslovenski projekt, ki spodbuja izobraževalne aktivnosti in povezovanje različnih organizacij, ki ustvarjajo priložnosti za nova znanja in osvajanje novih veščin.

Ljudska univerza Postojna je tudi letos regijski koordinator dogodkov TVU, ki se bodo na različnih lokacijah in v organizaciji različnih lokalnih društev, skupin, klubov, zavodov, šol in posameznikov zvrstili do 12. junija.

Ob današnjem začetku Tednov vseživljenjskega učenja smo v središču Postojne, na lokaciji Užitnega in čutnega parka pripravili otvoritveni dogodek, ki je privabil številne obiskovalce. Predstavili smo delovanje in programe naše Ljudske univerze, sodelovali so udeleženci programa PUM-O, izvedli smo delavnico o užitnih rastlinah v naši okolici z Markom Cvetkom, na delavnici z REPeat smo prikazali preprosto, a domiselno uporabo naših rastlin v kuhinji, predstavili kamnoseški krožek (v sodelovanju z OŠ Košana ter podjetjem Granit Velenik) in VDC – enota Ilirska Bistrica.

Pridružite se nam tudi na preostalih dogodkih, zagotovo najdete zase kaj zanimivega. Spremljajte naš program tukaj.