Show menu

Dan za kakovost, priložnost za povezovanje in novo načrtovanje

20. 5. 2022

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja, ki potekajo od 9. maja do 12. junija in jih regijsko koordinira naša Ljudska univerza Postojna, smo tudi v okviru našega kolektiva, ki sicer skrbi v lokalnem prostoru za izobraževanje odraslih ter spodbuja vseživljenjsko učenje, danes pripravili prijeten dogodek.

V letošnji dan kakovosti smo na Ljudski univerzi Postojna združili vse, kar se je dalo: povezovalno naravnanost v lokalnem okolju, skrb za zdravje, promocijo na terenu, resno strokovno delo, dobro voljo, pridobivanje novega znanja in timsko sodelovanje. Znova smo dokazali, da »Skupaj zmoremo«. Dan smo sodelavci namenili povezovanju, obenem pa druženje izkoristili za pregled in oceno obstoječih aktivnosti ter načrtovanje in izboljšave načrtovanih dejavnosti, predvsem pa nadaljnji razvoj kakovosti v naši organizaciji.

Med pomembnimi dejavniki, ki vplivajo na naše dobro počutje in s tem tudi boljšo motivacijo je fizična aktivnost, zatorej smo si za ta dan zadali prav poseben izziv. S kolesi POSbikes, ki nam jih je zagotovila Občina Postojna, smo se odpeljali iz Postojne v Pivko, na ogled Centra o velikih zvereh DINA, nazadnje pa svoje misli strnili na strokovni delavnici na Smrekarjevi domačiji. To je bila tudi priložnost za slovesno počastitev pridobljenega Zelenega znaka kakovosti, ki ga Andragoški center Slovenije za tri leta podeljuje organizacijam, za katere presodijo, da sistematično skrbijo za kakovost svojih storitev v izobraževanju odraslih.

Idilična pot med travniki in skozi vaška središča nas je znova opomnila, kako lepo se je podati v naravo bližnje okolice. Res smo lahko ponosni na pokrajino, ki nas obdaja. Nas je vsekakor prijetno umirila, navdihnila z energijo ter dobro voljo, saj smo konec koncev glede na pregled leta, ki je za nami, res lahko ponosni in veseli za vse opravljeno delo, ki ga vsakodnevno predano in skrbno opravljamo.

Kot vesela druščina smo na naši poti poželi veliko radovednih pogledov in na krajših postojankah smo rade volje razlagali kdo smo, kaj počnemo in zakaj praznujemo TVU in Dan za kakovost – terensko promocijo smo res odlično oddelali.

Kolektiv resda povezuje skupno delovno okolje in naloge, vendarle pa so tovrstne priložnosti pomemben in edinstven doprinos k našemu medsebojnemu povezovanju in odnosom, ki nas še bolj povežejo in lepšajo naše delovno vzdušje.