Show menu

Delavnica o uporabi pametnega telefona za upokojence na Rakeku

25. 5. 2022

Društvo upokojencev Rakek je v sodelovanju z Ljudsko univerzo Postojna pripravilo delavnico o uporabi pametnega telefona. Mobilni telefon je postal naš nepogrešljiv spremljevalec, brez katerega si skoraj ne znamo več predstavljati vsakdanjega življenja. Ne uporabljamo ga le za stalen stik s prijatelji in znanci, z njim kupujemo, poslušamo glasbo, beremo novice…

Uporaba pametnega telefona mnogim starejšim povzroča težave, celo strah pred uporabo. Če znamo uporabljati pametni telefon, nam bo pri vsakdanjih opravilih in življenju prišel še kako prav.

Da bi svoj telefon lahko čimbolj izkoristili, smo se na delavnici seznanili z osnovnimi značilnostmi pametnega telefona (klicanje, pošiljanje SMS, MMS sporočil, stiki, imenik). Pametni telefoni opravljajo številne funkcije, ki si jih pred leti ni bilo mogoče predstavljati. Pri večini nalog, ki jih lahko opravimo s svojim telefonom,  moramo biti povezani v omrežje, ki nam ponuja internet. Seznanili smo se z uporabo internetnega brskalnika in  posameznih aplikacij, ki so na voljo.

Spoznali smo, da  pametni telefon ni bav bav, da ob napačnem kliku naprave ne bo razneslo in da s klikom ne boš vsega izbrisal iz naprave. Vemo pa tudi, da bo naše učenje, glede na hiter tehnološki razvoj, treba še nadgrajevati. Delavnico je vodil Sandi Bobek za kar se mu zahvaljujemo.


Boža Vesel

Foto: Franci Albreht