Show menu

Svoja znanja in izkušnje nadgrajujemo tudi z obiski v tujini

11. 7. 2022

Ljudska univerza v Postojni, Zavod Znanje Postojna je pridobila dotacijo v okviru programa Evropske unije, Erasmus plus za izvedbo mobilnosti z namenom obogatitve in nadgradnje programov za ranljive skupine. V okviru tega smo v maju in juniju izvedli mobilnosti.

Nina Vanita iz Točke moči se je udeležila tečaja za vodenje družabnih meditacij na Humaniversity (angl. Social meditation leader training). To so meditacije, kjer s pomočjo drugega ozavestiš stvari. Drugi predstavlja zrcalo skozi katerega lahko vidiš sebe. Meditacije te vodijo skozi plesa, srečanj iz izražanja sebe in naravno pripeljejo v prostor miru in meditacije. Veeresh Denny Yuston-Sanchez, ustanovitelj Humaniversity je meditacije razvijal kot odgovor na aktualne situacije v svetu. Na treningu, ki je potekal pet dni smo spoznali sedem različnih meditacij. Spoznali smo meditacije: TAN-JU meditacija – meditacija za najstnike, Meditacija o prijateljstvu (angl. Friendship meditation), Naša sveta zemlja (Our Sacred Earth), Meditacija ljubezni (angl. Love meditation), Meditacija o umiranju, Meditacija miru (Peace meditation), Plesna meditacija (Dance meditation). Meditacije lahko izkusite na letošnjem festivalu Zmaj’Ma Mlade.

Druga mobilnost pa se je v juniju odvila v Zagrebu, kamor sta Nina Potrebuješ in Ksenja Sulič, mentorici PUM-O odšli na obisk in izmenjavo dobrih praks na Pravni fakultet Sveučilišča v Zagrebu. Izmenjava je potekala na Študijskem centru za socialno delo, kjer so prisotni govorilu o delu mladih, o izzivih, s katerimi se srečujejo pri takem delu, o izboljšavah in pomanjkljivostih.Poleg Ljudske univerze Postojna so na izmenjavi sodelovali še Študijski center za socialno delo (Pravni fakultet Sveučilišča u Zagrebu – PFZG), Ceraneo, Zavod za zaposlovanje in Center za socialno delo.