Show menu

Izkoristite priložnosti digitalnega opismenjevanja, ki jih nudi Ljudska univerza Postojna

29. 9. 2022

Danes smo na Ljudski univerzi Postojna, v sodelovanju z banko Intesa Sanpaolo, izvedli brezplačno delavnico z naslovom Uporaba spletne banke Intesa Sanpaolo. Namen delavnice je bil, da se udeležencem predstavi mobilno in spletno banko, delovanje preizkusi v praksi na njihovih napravah (mobilni telefon, tablica, prenosni računalnik) ter skupaj poišče odgovore na vprašanja, ki se pojavljajo. Vrhunsko vodena delavnica, s strani zaposlenih na banki Intesa Sanpaolo, Tijane Krasič in Aleša Popoviča, je udeležence po korakih peljala preko glavnih področij, ki jih ponuja spletno bančništvo. Udeleženci so se naučili pregledovanja dokumentov, pogodb bančnih izpiskov in transakcij v računu; branja sporočil v aplikaciji; različnih načinov plačila (#withPay, plačilni nalog, flik prenos, slikaj in plačaj, E-računi); spoznali so možnosti varčevanja in naložb ter mnogo drugega. Svoje znanje so, na svojih mobilnih napravah, preizkušali tudi v praksi, kar je bil obenem tudi glavni namen delavnice.

Veseli nas številčna udeležba na delavnici, saj je bila ta res dobro obiskana. Predvsem pa bi izpostavili pozitivne odzive udeležencev, ki so nadgradili svoje znanje ter se naučili novosti, ki jim bodo koristile v vsakdanu, saj sodobni tempo življenja že za povsem vsakodnevna opravila od nas zahteva uporabo številnih informacijsko-komunikacijskih orodij, naprav in tehnologij. V prihodnjih mesecih bomo delavnico zagotovo še ponovili, načrtujemo pa tudi delavnice za komitente drugih bank (Delavska hranilnica, NLB, SKB).

Na Ljudski univerzi Postojna se zavedamo pomena digitalnega opismenjevanja, predvsem starejših, zato bomo v letošnjem letu organizirali veliko število delavnic s področja uporabe računalnika, rokovanja z aplikacijami (E-davki, E-zdravje), digitalne identitete (smsPASS, SI-PASS), spletnega nakupovanja, družbenih omrežij ter mnoge druge.