Show menu

Med jesenskimi počitnicami v Delavn'co

21. 10. 2022

Delavn'ca je prostor, kjer bodo osnovnošolci med 6. in 9. razredom ustvarjali prototipe, projektirali, programirali, izdelovali preizkušali in uresničili svoje ideje. Delavn'ca Postojna kot delovni prostor, kjer mladi s pomočjo mentorjev snujejo svoje projekte in izdelujejo prototipe.

PRVA aktivnost Delavnc'ce Postojna nas čaka med jesenskimi počitnicami,  od 2. do 4. novembra 2022,  med 9.00 in 14.00 uro.
Primerna za mlade med 6. do 9. razredom OŠ. 

Prostor je opremljen z različnimi orodji za ročno in strojno izdelavo izdelkov, nudi pa tudi praktično izobraževanje, kar je ključno vodilo projekta. S pomočjo ročnih spretnosti in pridobljenega poglobljenega znanja bodo kreirali uporabne in praktične izdelke. Program bo deloval po principu trajnostnega razvoja in spodbujanja kreativnega razmišljanja, hkrati bo pa povezovalo mlade z lokalnim (strojnim, lesarskim) gospodarstvom. Glavni namen Delavn'ce Postojna  je mlade navdušence tehnike, znanosti in kreativnosti navdahniti in motivirati, da začnejo razmišljati, kako lahko prispevajo k napredkom v znanosti in tehnologiji.

Želimo si, da naša Delavn'ca Postojna postane središče, kjer bodo mladi raziskovalci pridobili prve izkušnje, navezali prve kontakte in pridobili podporo iz strokovnega okolja ter se naučili spoprijemati s sodobnimi izzivi, ki jih s seboj prinašata znanost in tehnologija.  

PRIJAVE