Show menu

V Univerzi za tretje življenjsko obdobje se enkrat mesečno srečujemo s Centrom za krepitev zdravja

15. 11. 2022

Letošnje izobraževalno leto je že v polnem teku. Posebno navdušeni smo nad članstvom Univerze za tretje življenjsko obdobje (U3O), ki šteje kar 85 udeležencev in udeleženk. V okviru U3O se izvajajo raznoliki programi in delavnice, ki segajo na vsa področja vsakdanjega življenja naših upokojencev (tuji jeziki, računalništvo, aktiven življenjski slog - rekreacije, zdravje…).

Tokrat izpostavljamo uspešno sodelovanje z Zdravstvenim domom Postojna, njihovim Centrom za krepitev zdravja, s katerim se v okviru izobraževalnih delavnic srečujemo enkrat mesečno.

V oktobru smo že izvedli delavnico »Testiranje telesne pripravljenosti«, tokrat pa je udeležence navdušila poučna delavnica »Deklaracija = informacija«. Pogosto smo namreč kupci hrane brez, da bi se zavedali njenih sestavin, porekla in vpliva na naše zdravje. Udeleženci so na delavnici brali in spoznali različne deklaracije ter se naučili izluščiti verodostojne in uporabne informacije iz njih. Nedvomno je področje zdravja in skrbi za dobro počutje eno ključnih v našem vsakdanu, zato nas veseli, da lahko s tovrstnimi aktivnostmi prispevamo znanja, informacije in veščine, ki izboljšajo počutje naših udeležencev.