Show menu

Univerza za tretje življenjsko obdobje

Univerza za tretje življenjsko obdobje je namenjena izobraževanju in dejavnemu razvoju starejših, tesnejšemu povezovanju generacij ter višji stopnji sodelovanja starejših v družbi. V njene dejavnosti vabimo upokojence, starejše brezposelne in zaposlene, ki se pripravljajo na upokojitev. 

Poslanstvo naše Ljudske univerze Postojna je med drugim integracija starejših v skupnost in razvoj izobraževalnih programov za osebnostno rast, za dejavno delovanje v okolju v dobro vseh generacij in programov za razumevanje položaja starejših v družbi. Člani Univerze za tretje življenjsko obdobje se izobražujejo na predavanjih, strokovnih delavnicah, krožkih ter pohodih in potepanjih. Možnosti, ki jih nudimo, je iz leta v leto več. Programe oblikujemo na osnovi želja članov in naših strokovnih izkušenj.


INFORMACIJE O VPISU

V mesecu septembru 2022 Vas vabimo k vpisu v novo izobraževalno leto na Univerzi za 3. življenjsko obdobje. Z izvajanjem bomo začeli v oktobru 2022. Vpisnina za študijsko leto znaša 20€ in omogoča vključitev v katerokoli dejavnost U3O. Za 30-urne tečaje in delavnice je potrebno doplačilo v vrednosti 70€/dejavnost.

V primeru ponovnega zaprtja zaradi razmer v povezavi s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19) se bomo potrudili in Vam omogočili dostop do čimvečih vsebin na daljavo.


KONTAKTNE INFORMACIJE

Ljudska univerza Postojna

Ljubljanska cesta 2, 6230 Postojna

T: +386 (5) 721 12 80

M: lu-postojna@zavod-znanje.si


Uradne ure:

Ponedeljek – petek

8:00 – 11:00 in 12:00 – 16:00


"Za učenje ni nikoli prepozno. In prav tretje življenjsko obdobje je lahko pravi čas za uresničevanje tihih želja po znanju in spretnostih, ki so jih obveznosti skozi življenje vedno preglasile. Svoj prostor lahko zdaj najdejo na univerzi za tretje življenjsko obdobje."


Nekaj utrinkov iz lanskoletnih izvedb - za prvi vtis